Over mentor mediation

Mediationpraktijk Mentor Mediation is van MfN-registermediator John A.C.H van Meekeren. Hij volgde in 2000 zijn opleiding tot mediator bij Merlijn te Nuland nabij Den Bosch.

  • Opleiding Specialisatie scheidingsbemiddeling en familierecht heeft hij gedaan in 2001 bij CVC het bureau van Mr. Marga Schreuder-Tromp Te Haarlem.
  • Opleiding Specialisatie Arbeidsrecht in 2002 gevolgd bij Merlijn te Nuland nabij Den Bosh.

Later liet hij zich scholen in Transformatieve Mediation (door Carol Bloom) en Herstelbemiddeling (Centrum voor Conflicthantering). en nu volgt hij strafrechtmediation (herstelbemiddeling) bij Caleidoscoop

Hij is aangesloten bij de Nederlandse Mediators Vereniging (NMv), en Mediation Federatie Nederland (MfN) In het beroep van Mediator is naast materie kennis is ook levenservaring een belangrijke bron om conflicten goed te kunnen begeleiden.
Sinds 2000 heb ik inmiddels honderden conflicten succesvol kunnen begeleiden.

logo mfn en nmv

Werk

Hij heeft ervaring opgedaan in gezondheidszorg, onderwijs, sectoren waarin medewerkers in belangrijke mate bepalend zijn voor de kwaliteit van de dienstverlening. Via projectmanagement is zij in genoemde sectoren doorgegroeid naar eindverantwoordelijke directiefuncties in middelgrote organisaties (tot 500 medewerkers). Daarbij heeft hij nadrukkelijk stafafdelingen als P&O, Marketing en Sales, Communicatie en ICT aangestuurd.

John heeft verder ervaring als lid van diverse klachten commissies, hij is ondermeer Bestuurslid van Present Hoogezand, Slochteren en Zuid Oost Groningen. Bestuurslid onderwijsbureau-Meppel. Verder is hij gecertificeerd Mediator, werkgebieden: familie, arbeid, strafrechtmediation (herstelbemiddeling) en buurt geschillen.

Aanpak

Volgens de opdrachtgevers is John staat in heel korte tijd een heldere analyse te maken van de situatie van een organisatie. Hij legt de vinger op de zere plek(ken), doet concrete voorstellen voor verbetering en geeft daarbij een heldere en realistische schatting van de tijd die het gaat kosten om het doel te bereiken.

Persoonlijk

Als persoon is John open, nuchter, ambitieus, innovatief en daadkrachtig. Hij is in staat om mensen individueel en als groep te motiveren en te inspireren. Hij zoekt naar draagvlak, betrekt medewerkers en bewaakt de aansluiting tussen top-en werkvloer. Daarbij hecht hij aan een goed contact met de Ondernemingsraad, en of (G)MR, Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht.